divendres, 28 de desembre del 2018

FAUNA BENEFICIOSA DE L'HORT

Amb la finalitat de controlar les principals plagues del nostre hort, no cal ser tan exigents amb el nostres cultius com els agricultors professionals, ja que nosaltres no hem de vendre'ls al mercat. Per la qual cosa, haurem d’observar i conèixer què tenim a l'hort i caldrà fer una actuació manual, sense comprar un producte o un realitzar un gran tractament fitosanitari per a controlar unes poques “erugues”. 
Crisopa
Una altra opció és atendre la flora i  la fauna útil per a l'hort, que han demostrat ser una alternativa totalment vàlida per al control de gran quantitat de les plagues i/o malalties que resulten problemàtiques en l'agricultura. Així doncs, podent distingir i conèixer aquest mètode de control, es pot aconseguir disminuir l'ús i l'aplicació de productes fitosanitaris, obtingut beneficis en la salut de l'aplicador, dels consumidors i del medi ambient. 
Per tot això, el coneixement de la fauna i la flora auxiliar autòctona, pot afavorir el control sobre les plagues que es desenvolupen en els nostres cultius, disminuint les aplicacions amb productes químics. Per exemple, fent ús de plantes protectores, afegint algunes plantes remeieres al nostre hort que siguen atraients de fauna útil com la crisopa, la marieta de set punts o les larves dels sírfids, d'entre altres.
Marieta


A continuació, us deixe uns enllaços amb més informació per si voleu aprendre més sobre aquest tema.


          Plantes útils de l'hort

"La natura és gran en les coses grans, més és enorme en les coses minúscules"
Jacques-Henri Bernardin de Sant-Pierre




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada