dimecres, 26 de desembre del 2018

ROTACIÓ I ASSOCIACIÓ DE CULTIUS


ROTACIÓ DE CONREUS:
La rotació de cultius a l’hort es fa tenint en compte qual pot ser el millor conreu precedent, és a dir el cultiu que estava en la temporada anterior.

Es fa per raons biològiques per tal de reduir la contaminació del sòl, per raons agroquímiques per subministrar els elements químics necessaris al sòl, per motius agrofísics, per tal de mantenir l'estructura òptima de la terra llaurable, i també per motius econòmics.
Imatge: Rotació de cultius. Font

Les rotacions es classifiquen segons els tipus de cultius i les espècies vegetals. N'hi ha tres tipus bàsics: rotacions de conreus extensius, rotacions farratgeres i rotacions especials.

L'ASSOCIACIÓ DE CULTIUS:
L'associació de cultius a l'hort consisteix a combinar determinades espècies en l'espai de cultiu per obtenir certs beneficis. Depenent dels nostres objectius, podem jugar amb les associacions per obtenir millors resultats.  S’haurà d’atendre el no tenir cultius que competisquen uns amb els altres per l'espai físic, els nutrients, l'aigua o la llum solar.


Imatge: Associació de cultius. Font

A continuació, us deixe uns pòsters i una taula per a consultar a l’hora d’elaborar les taules que heu de fer a classe amb els cultius compatibles del vostre hort.


                                                                                  Pòsters Ací!! 🌽🌿🍈

                                                                                        Taula!!! 🌿🍆🍅




Font: https://ca.wikipedia.org/wiki/Associaci%C3%B3_de_conreus


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada