divendres, 7 de desembre del 2018

L’HORT ESCOLAR COM A RECURS PEDAGÒGIC


L’hort escolar ecològic és un recurs educatiu cada vegada més utilitzat pels professionals de l’educació. S’utilitzen habitualment com a plataforma d'aprenentatge i tant el seu caràcter transversal com el seu enorme potencial didàctic ho converteixen en una eina molt valuosa per a treballar l’educació ambiental, d’entre altres valors.

Així doncs, l’hort escolar no és només un espai de cultiu i estudi de les plantes, sinó que esdevé una font inesgotable d’experimentació, des del mateix moment que es comença a plantejar, i permet posar en pràctica estratègies de gestió, organització, relació i participació.

Amb l'hort escolar es pretén motivar i responsabilitzar els alumnes partint dels seus interessos, servir eines molt atraients per als discentsaixí com la possibilitat de dominar tècniques instrumentals que faciliten una participació activa, crítica i creativa.

A més a més, és un espai inclusiu i de relació social on cal implicar a tota la comunitat educativa, incloent-hi les mares, els pares i altres familiars, buscant les complicitats i fent-los partícips de les totes les accions que se’n duran a terme. Un bon exemple d’això el tenim a la FAO, la qual fomenta i dona suport a la promoció dels horts escolars amb objectius educatius per a ajudar els estudiants, als educadors i a les famílies a vincular el cultiu d'aliments amb una dieta adequada, desenvolupar aptituds per a la vida, i incrementar la conscienciació sobre qüestions mediambientals.

Si voleu saber més, ací teniu una presentació amb una explicació molt completa:

                                                                             Vull aprendre més!! 😃😃




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada