dissabte, 15 de desembre del 2018

PLANTES REMEIERES


El curs passat l’alumnat de Jardineria va plantar a l’hort del CIPFP Canastell herbes remeieres perquè son una molt bona elecció i a més a més, els nostres companys de cuina les podien utilitzar per a l’elaboració dels seus plats.

Imatge: L'hort del CIPFP Canastell curs  2017/2018

Si mai has escoltat què és això de les herbes remeieres, potser les hages preses sense saber-ho!! Com que crec que són una molt bona opció per a plantar en l’hort, volia fer aquesta entrada al bloq per si de cas no les coneixes.

Així doncs, et nomenaré algunes de les plantes remeieres més conegudes, perquè els botànics calculen que hi ha gairebé set-centes espècies de plantes medicinals i la major part de les més utilitzades són plantes que creixen a prop de les cases, als marges dels camps i dels horts. 

Algunes de les més conegudes són: l’orenga, la pebrella, la faringola o timó, el romer, la lavanda, espígol o barballó, l’herba-sana, la menta, el fonoll, l’ arç blanc, la boixerola o raïm d’ossa, la calèndula, serverola o herba de la sang, el saüc, el romaní, el roser silvestre, la marialluïsa, l’ortiga blanca, la milfulles, el llorer, la melissa o tarongina, el pericó o herba de Sant Joan, l’herba fetgera o viola de llop, la camamilla, la cua de cavall,  la valeriana, o herba gatera o orella de llebre, la til·la o la sàlvia.

Et sonen aquests noms? Doncs, si vols saber més d’aquestes herbes remeieres o de les seues propietats, pots investigar-les a un enllaç molt interessant que he trobat:

                                                                              Vull investigar!! 🙋🙋🙋

                                                                           
La curiositat és de savis!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada