diumenge, 2 de desembre del 2018

L'AUGE DELS HORTS URBANS

SABÍEU QUE...

Actualment a Espanya, els horts urbans s'estan expandint exponencialment a les nostres ciutats. Hem passat de comptabilitzar 1.000 l'any 2000 a vora els 15.000 a l'any 2017, segons un sondeig realitzat per la consultora GEA 21 (Grup d'Estudis i Alternatives). 

Destaca, sobretot, el creixement d'horts escolars, comunitaris i horts socials amb finalitats terapèutics. La majoria d'ells aprofiten parcel·les abandonades o solars en desús de titularitat pública i els transformen en oasis ecològics de sostenibilitat, autogestió i convivència amb la finalitat d'avançar cap a un model de ciutat més amable.

Imatge: Hort urbà. Font

Es situa els anys 2006-2007 com el tret d'eixida de l'auge dels horts urbans a Espanya. L'inici de la crisi econòmica va impulsar aquest increment, acompanyat de la creixent preocupació de la societat pel medi ambient i el desig de canviar l'actual sistema alimentari buscant productes locals i ecològics i així, reduir la distància entre productors i consumidors.

A més a més, aquesta revolució silenciosa promou l'associacionisme i la cultura cooperativista, potencien l'educació ambiental, fomenta l'autoconsum i pot arribar a convertir-se en una font d'ocupació. No obstant això, hi ha una escassa implicació de les administracions i falten polítiques per a protegir i potenciar l'existència d'aquest fenomen.

Font: www.elperiodic.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada