dijous, 3 de gener del 2019

COMPOST

Una molt bona idea que hauríem de desenvolupar per el nostre centre educatiu és la de fer una compostadora per al nostre hort.  De fet, realitzant una correcta selecció dels residus orgànics dels que disposem, hauríem de dur-ho a terme sense massa esforç.

L'autocompostatge es podria fer, amb la col·laboració de les famílies de cuina i restauració del nostre centre,  barrejant restes de cuina amb restes vegetals. Així doncs, la forma més simple per a fer-ho, és la de fer compostatge en piles, però també tenim l'opció de la utilització d'un compostador, que hauríem de comprar o fabricar nosaltres mateixos amb materials com el plàstic o la fusta.
Cuc de terra
A més a més, si triem la segona opció, també seria convenient afegir cucs de terra al nostre compostador, perquè es desplacen entre les partícules de matèria orgànica, excavant galeries que ens ajudaran a la seua oxigenació, transformant-les en substàncies assimilables per les plantes i donant-nos així un compost madur, el qual haurem de recollir normalment a partir dels sis mesos.

Si ho fem de forma correcta, finalment obtindrem un compost que ens servirà com a fertilitzant per a les plantes del nostre hort. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada